Quick Silver

1960’ların sonunda Avustralyalı sörfçüler Alan Green ve John Law bir rüyanın arkasından gitti – Torquay’da yaşamak, geçinmek ve sörfe gitmek. 1969’da Alan Green babasından aldığı 2500 $ borçla ıslak dalış elbisesi (Rip Curl) üretti, bir sonraki ürün koyun derisi botlardı (UGG Botlar), ve 1970’de o ve John Law Quiksilver adındaki şirketi oluşturdu. Greenie ve Law bazı eski erkek mayolarını yırtıp ayırarak gereksiz ya da zevksiz buldukları bölümlerini kaldırdılar. Kurşun gibi ağır kanvas, dantelli üst ön kısım, uzun soba borusu gibi bacaklar, iki katı kalınlıkta dikiş yerleri ve suda çırpındığında acıtan düğmeler gitmişti. Eskiden kalma hiçbirşey bırakmayıp sıfırdan başladılar. Sörfçüyle hareket eden anatomik olarak tasarlanmış bir model yarattılar.


Greenie ve Law'un yenilikçi erkek mayoları kısa sürede kuruyan dayanıklı ve hafif iplikten yapılmıştı. Sörf şortlarının, katlanmayan veya sarkmayan kısa kesilmiş bacak kısımları vardı. Stil temel olarak temizdi. Geniş bir bel bantıyla desteklenmişti. Onu tutan ve yerleştiren bir çıtçıt tasarladılar ki adam suda hareket edebilsin. Dekoratif ekler yoktu. Balmumundan bir cep, düz duran bir Velcro ön kapayan kısmı vardı ve hemen hepsi bu kadardı. Böylece Greenie ve Law bunları giyinip sörf yapmaya gidiyorlardı. Her gün ve tüm gün bu konuda ciddiydiler. İnsanlar işe yarayan şeyleri fark ederler. Ayrıca bir rüyaya yıllarını adayan bireylere dikkat ederler. Kısa süre sonra diğer sörfçüler de bu az bulunan, yeni çıkmış sörf şortlarından bir tane edinebilmek için herşeyi yapmaya hazırdılar. Bu Quiksilver’ın doğumu oldu, kararlı katılımcıların gerçek, orjinal fonksiyonel seçimi.


Dilen, borç al, bir çift çal ekibinin başını çeken, 10 yılın önde gelen rakibi Jeff Hakman’dı. Kişisel olarak Duke tarafından eğitilmişti, aktivitenin tarihini ve büyüklük derecesini anlıyordu. Efsanevi sörf tahtası ustası Richard Brewer’dan ders almış olduğu için fonksiyonel tasarımı anında kapma yeteneği oluşmuştu. Herşeyden önemlisi, sörfün radikalleşmesinde anahtar rol oynayan kişilerden biri olarak Hakman geleceği gördüğü an bilibeliyordu. Torquay’da, yarışma Oz’u olan Jeff o ışıltılardan birini gördü. Quiksilver sörf şortları. Ufak bir şikeyle Jeff eşi Avustralyalı profesyonel atlet Mark Warren’a dönmeyi unutarak kaçmayı başardı. Mükemmel duruyorlardı ve Hakman’ın turladığı her yerde insanlar deli gibi onlardan almak istiyordu. 1976’da, Hakman Torquay’dan Bell kupası ve Quiksilver’ın ABD’de dağıtımını yapma anlaşmasıyla döndü. Hawaii’ye eve dönünce Jeff sörf arkadaşı, sörf filmi prodüktörü ve Güney California Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmak üzere olan Bob "Buzz" McKnight’ın yardımına başvurdu. Bu yeni sörf şortları için talep oradaydı. Tasarım oradaydı. Giyen herkes Quiksilver’ın mayolarının o ana kadar giydikleri en rahat mayolar olduğunu söylüyordu. Hergün sörf yapmanın yanı sıra Bob bir ticari dehaydı. Böyle bir kombinasyonla başarısız olma ihtimali olamaz diye düşündü Hakman. Her zamanki kararlılığıyla Jeff, Greenie ve Law’u Bob’a ve kendisine sihirli sörf şortlarının Amerika lisansını vermeye ikna etti. Sporla ilgili eserleden hiçbiri, çok eğlenen Greenie’yi etkilemek için can atan Hakman’ın lokal bir Torquay restaurantında yemek masasının servis örtüsünü yeme hikayesini nakletmemektedir. Müthiş bir ortaklık başlamıştı.


1970’lerin ortasında, California, Newport Plajında, küçük bir ofis/ depo/ dağıtım merkezi açıldı. McKnight ve Hakman ağızdan ağıza yayıln, kalite, inanılmaz hizmet ve ABD’nin tüm üç kıyısındaki sörf mağazalarındaki geniş kişisel bağlantılarını kullanarak bir işletme inşa ettiler.