Efes Pilsen



Yıl 1969...

İşte bu yıl, biranın Türkiye'de yeniden doğduğu tarihtir. Bu tarihte biraya, bir daha asla bırakmayacağı bir isim verdik, bir lezzet kimliği kazandırdık : Efes Pilsen.

Üretimine İstanbul ve İzmir'de kurulan fabrikalarında başlayan Efes Pilsen, 38 yılda Türkiye'nin en beğenilen birası olmakla kalmayıp, bir dünya markası olma yolunda da hızla ilerliyor. 6 ülkede, 14 bira, 4 malt fabrikası ve 1 adet şerbetçiotu işleme tesisi ve zengin marka ve ambalaj porftöyü ile sürekli ilerleyen Efes Pilsen Avrupa'da en çok tüketilen on bira markası arasına girdi.



Beraber nice yıllara... Şerefe, Efes Pilsen'ciler!

Efes Pilsen tarafından Türk bira pazarında gerçekleştirilen ilkler;

1986 Türkiye'nin ilk kutu birası İzmir Bira Fabrikası'nda üretildi.

1993 Türkiye'nin ilk 'light' birası Efes Light pazara sunuldu.

1998 Türkiye'de şeffaf dönüşümsüz şişede pazara sunulan ilk siyah bira olan Efes Dark Grub'a katıldı.

1999 Bira sektöründe bir yeniliğe öncülük edilerek, 5 It. fıçı ambalaj i hayata geçirildi.

1999 30. yıl anısına ilk kabartmalı kutu üretildi.

2000 Bira kültürünü geliştirmek amacıyla, Türkiye çapında Birahane İyileştirme Projesi başlatıldı.

2004 Fıçı tadı, Efes Pilsen fıçı kutu ambalajıyla ilk kez pazara sürüldü.

2004 Türkiye'de ilk kez meyve aromalı malt içeceği Ritmix çıkarıldı.

2004 Anadolu Efes, Türkiye'deki tüm lokasyonlarında ıso 9001, HACCP, ıso 14001 ve OHSAS 18001 belgelerinin tümünü aynı anda almaya hak kazanan ilk kuruluş oldu.

2005 1 litrelik şişe birası, ilk kez Marmara Gold ile pazara sunuldu.

2005 Efes Light 25 cl kutu ambalajında piyasaya sunuldu.

2005 Fıçı tadı, Efes Fıçı Şişe ile piyasaya çıkarıldı.

2005 Standart kutu biralardakinin 3 katı oranında alüminyum kullanılıyor olması nedeniyle biranın çok daha hızlı soğuma ve daha uzun süre soğuk kalmasını sağlayan "Cool Bottle" Efes Pilsen tarafından Türk tüketicilerine sunuldu.