Johnny Walker


Orijinal olarak Walker's Kilmarnock Whisky olarak bilinen marka John 'Johnnie' Walker’ın Ayrshire, Scotland’daki manav dükkanında viski satmaya başladığı zamanların mirasıdır. Markanın popüler olması daha ziyade oğlu Alexander Walker ve torunu Alexander Walker II sayesinde olmuştur. Black Label ve Green Label Pure Malt.

Walker 1857’de öldü ama Walker ailesi işi geliştirmiş ve Johnie Walker markası dünyanın dünya çapında ünlenmiş olmasından dolayı mirasçıları garanti altındaydı.

Alexander Walker ilk ikonik kare şişeyi 1870’de çıkardı. Şişenin diğer belirleyici özelliği ise 24 derece açıda uygulanmış etiketidir.

1908’de, James Stevenson Murahhas Aza iken çeşitleri markalanması yeniden yapıldı. Viskinin adı Walker's Kilmarnock Whiskies’den Johnnie Walker Whisky’ye değiştirildi. Ayrıca, reklamlarında yaklaşık 50 yıl kullanılacak Yürüyen Adam figürüyle birlikte "1820’de Doğdu – Halen Güçleniyor!" sloganı yaratıldı. Grafiker Tom Browne kuyruklu kırmızı bir ceket giymiş, silindir şapkalı, sorgulayan gözlükler (veya tek gözlük) takmış, uzun çizmeli ve baston taşıyan bir adam imajı yarattı. Şirket kurucusu John Walker’a benzeyen bir şekilde yaratılmıştı.


http://markalartarihi.blogcu.com/