Scotch Brite


Scotch-Brite, 1902 yılında Amerika'da kurulan ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 3M'in mekanik ev temizlik pazarındaki lider markasıdır.Scotch-Brite™ 1960'lı yıllarda fiberli bulaşık süngerini icad ederek ev hanımlarının bulaşık yıkama alışkanlıklarını değiştirmiş ve günümüzdeki temizlik süngeri pazarının kurucusu olmuştur.


Scotch-Brite™ Türkiye'de, lansmanının yapıldığı 1988 yılından bugüne dek liderliğini aralıksız sürdüren ve günümüzde en geniş ürün yelpazesine sahip mekanik ev temizlik ürünleri markası durumundadır.2005 yılı Nielsen markalar bilinilirlik araştırmasına göre temizlik süngeri kategorisine adını veren Scotch-Brite™ 'ın hatırlatmasız marka bilinirliği %50 seviyesindedir.


Ev hanımlarının hayatlarını kolaylaştırıp kendileri için vakit ayırmalarını hedefleyen Scotch-Brite™ ürün yelpazesinde temizlik süngerleri, ovma telleri, temizlik, cam ve yer bezleri, mikrofiber bezler, yer temizlik ürünleri, paspaslar, deterjanlı temizlik bezleri, temizlik eldivenleri, tüy toplayıcı ürünler ve yüzey temizleyici kimyasallar yer almaktadır. Bu ürünlerin %90'ı 3M'in Çerkezköy'de bulunan fabrikasında üretilmektedir. Scotch-Brite markalı ürünlerin Türkiye genelinde dağıtımı Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşu olan Girişim Pazarlama tarafından yapılmaktadır.


Ev temizliğine Avrupalılardan daha fazla vakit ayıran Türk kadını için de özel ürünler geliştiren Scotch-Brite™, pratik sünger seti, limon kokulu bulaşık süngeri, mikrofiber bez,silsüpür ve deterjanlı temizlik bezleri gibi yaratıcı ve yenilikçi ürünlerini de birçok ülkeden önce ilk kez Türkiye'de piyasaya sunmuştur.


Ev bakım ürünleri pazarının lider markası Scotch-Brite™, kısa bir süre önce satışa sunduğu rakipsiz ürünü Pratik Sünger Seti ile hanımlara mutfakta pratik ve etkili temizlik olanağı sunmaktadır. Scotch-Brite™ Pratik Sünger Setinin ergonomik sapı ile eller kirlenmeden temizlik yapılabilirken yuvarlak ucu ile köşeler de kolayca temizlenir. Pratik sünger seti ayrıca özel deterjan haznesi ile bulaşık yıkarken tasarruf sağlar.


Scotch-Brite™, hepimizin önemli sorunlarından biri olan ve etrafa saçılıp elbiselerimize yapışan toz ve tüyler için de pratik bir çözüm getirmektedir: Scotch-Brite™ Tüy Toplayıcı.Bu sorun evini kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarıyla paylaşanların kişiler için daha da önemli bir sıkıntıdır.Scotch-Brite™ Tüy Toplayıcı kendinden yapışkanlı özel dokusu sayesinde tüylerin kıyafetlerden, kanepelerden, araba koltuklarından ve çeşitli yüzeylerden hızlı biçimde kolaylıkla temizlenmesini sağlar.


Scotch-Brite önümüzdeki dönemde de hayatı kolaylaştıracak benzersiz ürünler ile tüketicilerini tanıştırmaya devam edecektir.