Pontiac


Pontiac otomobil ilk 1926 yılında üretilen bir marka olduğunu ve ABD, Kanada ve Meksika'da General Motors (GM), bir "atletik" marka mainstream performans araçları konusunda uzmanlaşmış pazarlanmaktadır tarafından satıldı.


Pontiac marka General Motors tarafından 1926 yılında GM'in Oakland Motorlu Araç hattına 'arkadaşı' marque olarak tanıtıldı. Pontiac adını ilk 1906 yılında Pontiac Spring & Wagon İşleri tarafından kullanılmıştır. Ismi Şef Pontiac, Fransız ve Hint savaş kısa bir süre sonra İngilizlere karşı başarısız bir ayaklanma başkanlığındaki bir Amerikan Kızılderili şefi alınmıştır. Oakland Motor Company ve Pontiac Spring & Wagon İşleri Şirket Kasım 1908 yılında Oakland Motor Car Company adı altında birleşti. Her iki şirketin operasyonlarını birlikte Pontiac yılında Cartercar oluşturmak için Michigan (Oakland County) katıldı. General Motors 1909 yılında Oakland satın aldı.

Orijinal logo bir logo olarak 1956 yılına kadar kullanılan bir Amerikan Hint Headdress, bu. American Indian Headdress besbelli Şef Pontiac daha önce başvurulan bağlı. Bu şu anda 1957 Amerikan Hint kırmızı ok ucu tasarımı kullanılan güncellendi. Ok başı logosu da Dart olarak da bilinir. Logo farklı bir kırmızı ve ortasında bir gümüş yıldız vardır. Ne yıldız önemini ancak Kızılderili sanatı bir çok güneş, ay ve yıldızlar gibi doğa unsurları içerdiğinden emin değilim.

27 Nisan 2009 günü devam eden mali sorunlar ve yeniden yapılanma çabaları, GM arasında bunun 2010 yılı sonunda Pontiac markasını aşamalı olacak ve ABD'de dört çekirdekli markalar: Chevrolet, Cadillac, Buick ve GMC odaklanmak duyurdu.




Pontiac Orjinal Logo




Orijinal logo bir logo olarak 1956 yılına kadar kullanılan bir Amerikan Hint Headdress, bu. Amerikan Headdress marka adının bağlı "Pontiac" hangi Şef Pontiac, Fransız ve Hint savaş kısa bir süre sonra İngilizlere karşı başarısız bir ayaklanma başkanlığındaki bir Amerikan Kızılderili şefi alınan isim oldu.

NOT : Logo Hikayemiz başka dilden çevirildiği için bazı yerlerde hatalar vardır.Bunun için özür dileriz.İstediğiniz taktirde hikayenin orjinalini size ulaştırabiliriz.