Amd


AMD uzun rüyasına 1 Mayıs 1969’da kurucu ortaklarından birinin oturma odasından başladı.AMD' nin ana hedefi basitti, başarılı bir yarıiletken şirketi kurmak. Eylül olduğunda AMD Sunnyrak’da 901 Thompson Place’de kalıcı evlerini açmak için yeterli parayı toplamıştı.

5. yılının sonundan AMD’nin, 1500’ün üzerinde 200 üzerinden ürün üretmekteydi ve yıllık satışları neredeyse 26.5 milyon $ olmuştu. AMD'nin satışları 1986’da değişim rüzgarlarının tüm sektörü silip süpürmesi ve Japon yarı iletken üreticilerinin piyasayı domine etmesine kadar geçen yıllar içinde istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti. AMD, sektördeki diğerleriyle birlikte rekabet için yeni yollar aramaya başladı.

Çözüm olarak AMD Altmikron Geliştirme Merkezi’nde alt mikron kapasitesini kurmaya başladı. AMD'nin yeni rekabet gücü IBM bilgisayarlarıyla uyumlu mikro işlemcilerinin gelişimine yol açtı. AMD 1995-1999 arasında temel olarak rekabetçi ürün seçenekleriyle korkunç derecede büyüdü. AMD - K6 işlemci’nin geliştirilmesiyle  AMD mikroişlemci piyasasında İntel’in ciddi rakibi haline geldi.