Varan


1946 yılında Kadıköy - Pendik ve kısa süre sonra İstanbul - İzmit arasında yolcu taşımacılığına başlayan VARAN, bugün ulaştığı hizmet düzeyi ve kullandığı teknoloji ile yurtiçi ve uluslararası düzeyde erişilmesi zor kalite düzeyini başarmanın mutluluğunu Türk Turizmine armağan etti. Bugün 2000’in üzerinde VARAN çalışanı ile hizmet kalitesinde sınır tanınmamaktadır.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE VARAN’ IN İLKLERİ

Halen İstanbul, Ankara, İzmir, Kuşadası, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya, Alanya, Mersin, Adana, Gaziantep, Denizli ve Ayvalık bölgelerinde güven ve konforu en üst düzeyde sağlayarak hizmet sunmakta olan VARAN, yurtiçi ve yurtdışı yolcu taşımacılığında tümü kendisine ait SETRA otobüsleri ve konaklama tesisleri (Boludağı, MustafaKemalpaşa, Afyon, Pamukova ve Söğütözü ) ile hizmet veren tek firmadır.

Karayolu taşımacılığında her zaman öncü firma olma özelliğini koruyan VARAN, 1960 yılında yolcuları evden alarak ilk kez şehir içi servis hizmeti vermeyi başlattı. İlk Avrupa karoseri yatar koltuklu panoramik otobüsleri Türkiye’ ye getiren VARAN, ilk bağımsız otobüs terminali (Söğütözü / Ankara) ve bağımsız konaklama tesisini (Bolu Dağı) de açan seyahat şirketi oldu.

2002 yılında Avrupa’ da yılın otobüsü seçilen ünlü SETRA otobüslerini 1984 yılında ilk kez Türkiye’ ye getiren VARAN’ ın bugün 300’ ün üzerinde otobüsü bulunmaktadır. Tüm filosu VARAN’ ın öz malı olup, filo yaşı 3'tür. Bu sektörde yabancı dil bilen hosteslerin istihdam edilmesi ve karayolu seyahatinde ilk kez çift katlı otobüs servisi de yine VARAN tarafından gerçekleştirilmiştir.