Mado

 

Türkiye'de dondurma tüketiminin bir dondurma kültürüne dönüşmesinde en önemli paya sahip olan MADO Dondurmaları bu üç yüz yıllık lezzet geleneğinin günümüz Türkiye'sindeki rakipsiz temsilcisidir.

MADO geleneğinin bir ucunda, yüz yıllar önce, Ahir Dağı'nın yamaçlarındaki mağara ve oyuklara birikmiş kar tabakalarını yaz sıcağında meyve özleriyle karıştırarak, karsambaç adı verilen serin tatlıyı üreten Maraşlı o meçhul lezzet ustaları yer alıyor; diğer ucundaysa, yıllar içinde süt, bal, salep gibi katkılarla gelişip zenginleşmiş olan bu karışımdan yola çıkarak benzersiz tattaki Maraş Dondurması'nı yaratan, Yaşar ailesinin atalarından Osman Ağa.

Osman Ağa'nın Ahir Dağı'nın mucizevi güzelliklerini kendi alınteri ve becerisinde cisimleştirmiş olan elleriyle başlattığı dondurmacılık serüveni bugün yüz ellinci yılına ulaşmıştır ve ailenin dördüncü kuşağı tarafından devam ettirilmektedir.


Reklam Filmi ; http://www.reklamlar.tv/rtv/sin/one/N/P_P/rv/BHGLA