Wikipedia


Vikipedi büyük online ansiklopedi dilli, açık erişim ve birden çok dilde ücretsiz içerik sunuyor. Resmen 15 Ocak 2001 başlattı, şimdi, hızlı büyüyen ve en popüler en büyük genel bir referans çalışma şu anda internette mevcut.



Kasım 2007 itibariyle, Vikipedi 253 dilde 9.000.000 üzerinde makale işbirliği dünyada gönüllüler tarafından yazmıştır. Wikipedia.org da ilk on arasında en çapında siteleri ziyaret sıralanır.


Ayrıca, Web 2.0 geliştirilmiş bir forma, onun kullanıcı dostu arayüzü ve benzersiz bilgi veritabanı ile ilgili incelikleri.


2001 yılında lansmanı zamanda, Wikipedia Internet üzerindeki özellik ve özel girişim temsil edecek bir logo tasarımı gerekiyordu. Bu nedenle, Jimmy 'Jimbo' Wales, Wikipedia'nın kurucusu yaygın eleştirildi geçici Wikipedia logosu gibi bir Amerikan bayrağı, Old Glory kullandık.


ScottMoonen, wiki motoru yazar, WikkiTikkiTavi, son derece etno-merkezli "olarak Amerikan bayrağı Vikipedi logosuna, yorum ve eklemek için web sitesinin geniş tabanlı bir karakteri göstermek için Vikipedi logo bir dünya önerdi.


Vikipedistler tarafından birkaç Vikipedi logo tasarım önerileri ve sonra uluslararası bir yarışma aynı nedenle, yeni ve geliştirilmiş Wikipedia logosu için yapılan nihayet başarıyla tüm diller için uluslararası bir perspektifle karşılık kurulmuştur. Paul Stansifer, Wiki ağı aka Paullusmagnus, biz bugün gördüğünüz gibi daha sonra hafifçe Nohat, bir Wikipedia yöneticisi tarafından son Wikipedia logosu oldu değiştirilmiştir kazanan Puzzle küre tasarımı ile geldi. Bu yeni Wikipedia logosu ile Wikipedia birçok yönleriyle dünya çapında erişim ve kapsamlı araştırma kullanılabilir göstermek başarmıştır.


Shape Wikipedia logosu:


Vikipedi logonun şekli güç ve kuvvet, şirket firma tutun yansıtan açık bir kavram vardır. Vikipedi logo bazı parçalar dünyanın en eksik olan bir bulmaca kürenin bir görüntü var. Bu resim bu web sitesi hemen hemen her yönü var ne ve kapaklar dünyada oluyor tanımlar.


Renk Wikipedia logosu:


Vikipedi logo, gri yumuşak ve hafif gölge vakıf profesyonel görünüm göstermek için kullanılır. Gri renk kolay hatırlamak ve kolay olduğunu, Wikipedia logo başka bir karakter vermektedir. Ayık renk firmanın bütünlüğünü vurgulamaktadır. Vikipedi logo basit, farklı ve gelişmiş onun sakin renk nedeniyle kabul edilir.


Font Wikipedia logosu:


Wikipedia logosu Serif yazı çok ama zarif kolay tutulur. Wikipedia Logo Özgür Ansiklopedi ', italik stil hakkı saklıdır slogan,' in font. Wikipedia logosu dünya üzerinde farklı dillerde bazı semboller, bu web sitesi bilgileri birçok dilde oluşur belirten temsil edilmektedir. akılda bir 'basit tutmak, daha iyi strateji, kolay font insanların tüm gruplar için açıkça logosu arkasında anlamını anlamak için kullanılır.


Wikipedia logosu izleyici web sitesine çekmek ve bilgi aramak güçlendirir. Ayrıca, Wikipedia logosu akıllıca iletişim bariyer olmadan Bilgilerini paylaşan ve bilgi istenen mesaj gösteriyor.
 
NOT : Logo Hikayemiz başka dilden çevirildiği için bazı yerlerde hatalar vardır.Bunun için özür dileriz.İstediğiniz taktirde hikayenin orjinalini size ulaştırabiliriz.