Yeni Rakı

   
Şirkete Genel BakışYeni Rakı tüm rakı pazarı içinde ayrı bir öneme sahip. Tüketicileriyle olan 66 yıllık beraberliği sonucunda, rakı pazarında “ilk akla gelen” marka olarak yerini pekiştirdi. Yeni Rakı, 2009 yılında üretimine başladığı Yeni Rakı Yeni Seri’yle tüketicisine ilk hasat anasonundan üretilmiş rakıyı sundu. 2011 yılında ise özel askılarda toprağa değmeden kurutulan, bakır imbiklerde üç kez damıtılan ve meşe fıçılarda olgunlaşan lezzeti ile %100 kuru üzüm rakısı Yeni Rakı Âlâ'yı tüketicisiyle buluşturdu.
Açıklama
Türk sofralarında yıllardır süregelen konumu neticesinde başlı başına bir kültür haline gelen rakı, uzun muhabbetlerle süslenen sofraların aranılan refakatçisi oldu. Rakının bu ayrıcalıklı konumu, onu Türk kültürünün sembollerinden birisi haline getirdi. Suyla karıştırılınca beyaza dönen rengiyle farklılaşan rakı, hem dünyada hem de Türkiye’de içki pazarında ayrıcalıklı bir yerde bulunuyor.

1944-2004 yılları arasında yalnızca Tekel tarafından üretilen rakının, 2003’te çıkarılan özelleştirme yasası ve piyasadaki liberalizasyon neticesinde özel sektörde de üretimi mümkün hale geldi. Bu yasayla birlikte, Tekel’in 2004’te Alkollü İçkiler bölümünü satın alan Mey İçki Türkiye’nin ilk özel rakı üreticisi oldu.




Ödüller Yeni Rakı, bir marka olarak Türkiye pazarına çıkışından bugüne kadar pazar lideri olma başarısını gösterdi. Aynı zamanda tat, ambalaj gibi birçok konuda pazardaki standartları belirleyici bir rol de üstlendi. Markanın, tüketici tercihi, bilinirlik ve bulunurluk gibi temel başarı kriterlerinde belirgin üstünlüğü yarım yüzyılı aşan bir süredir devam ediyor.

1977-1998 yılları arasında düzenlenen çeşitli uluslararası şarap ve yüksek alkollü içki yarışmalarında beş altın, yedi gümüş madalya kazandı.

2005 yılında ise yeni şişe tasarımı ile 18. TSE Altın Ambalaj Yarışması’nda ödül kazandı.

Yeni Rakı, 11 yıldan beri dünyada markalaşma konusunda bağımsız bir otorite ve hakem konumunda bulunan Superbrands International’ın 3 Ekim 2005’te Türkiye’de açıkladığı ilk süper marka listesine girdi.

2008 yılında, şişe tasarımıyla Observeur Du Design Yarışması’nda Observeur Quality Label tasarım ödülünü kazanan Yeni Rakı, aynı yıl Turquality programı dahilinde düzenlenen Design Turkey 2008 Endüstriyel Tasarım ödülleri yarışmasında da iyi tasarım ödülüne layık görüldü.

16 Haziran 2009 tarihinde Yeni Rakı, 8. Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması’nda Kategori Dışı Projeler dalında “Devlet Başkanlarına Krizden Kurtulma Paketi” projesiyle ödül aldı.

Şubat 2010 tarihinde, 7. Kırmızı Ödülleri’nde “Gündem Bağlantılı Reklam” ve “İçecek Reklamı” dallarında "Denizde Yaşayan Solungaçlı Canlı" ilanıyla ödül aldı.

Rakı kültürünün öncüsü Yeni Rakı, dijital ortamda düzenlediği kampanyalarla da adından söz ettiriyor.

Yeni Rakı, 21. Kristal Elma Ödülleri’nde dijital kategoride, Yeni Rakı Yeni Seri’nin ehlikeyif adaylarını aradığı oyun sitesi “www.yeniseri.com” ile “Kristal Elma” ödülünü,www.futbolayenidenbak.com” sitesi ile de yine aynı kategoride ikincilik ödülünü kazandı. Yeni Rakı, ayrıca ortam (ambient) kategorisinde de “Kendinden Şarkılı Peçetelik” ile yine “Kristal Elma” ödülüne, aynı kategoride yarıştığı “Sohbet Menüsü” ile de ikincilik ödülüne layık görüldü.

Yeni Rakı 8. Altın Örümcek Ödülleri’nde Yeni Rakı Yeni Seri banner ile en iyi banner dalında birincilik kazanırken, “Ehlikeyf Adaylarını Arıyor” advergame’i ile en iyi advergame dalında üçüncülük ile ödüllendirildi.

5. MediaCat Felis Ödülleri’nde “Yeni Rakı İstanbul Açık Hava Müzesi” en iyi yeni media kullanımı dalında başarı ödülü kazandı.

3 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen Bi Büyük Fest adlı festival ile Tüm Aşçılar Federasyonu’nun Yeni Rakı’nın katkılarıyla hazırladığı 1515 meze “Dünyanın en zengin açık büfesi” rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Yeni Rakı, Bi Büyük Fest sosyal medya projeleri ile 2010 yılında DPID ödüllerinde sosyal medya kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2010 yarışmasında Yeni Rakı Beykoz Serisi şişeleri Gümüş Ambalaj ödülü kazandı. Bu ödülle birlikte Yeni Rakı Beykoz Serisi Eylül 2010’da İstanbul’da yapılacak olan ve World Packaging Organization (Dünya Ambalaj Örgütü) tarafından düzenlenen “WorldStar Uluslararası Ambalaj Yarışması”na katılmaya hak kazandı.

Yeni Rakı, International Wine and Spirit Report tarafından 2009 yılında dünyada en fazla büyüyen aromalı yüksek alkollü içki markası seçildi.

Aynı zamanda, dünyaca ünlü The Global Drinks Market’ın yayın organı Impact Databank’in 2009 yılı “Dünyanın En İyi 100 Distile Alkollü İçkisi” listesinde Yeni Rakı satış cirosuna göre 26. sırada yer almış, 2010 yılında ise aynı listede 16. sıraya yükselmiştir.

Yeni Rakı, 2011 yılında Yeni İletişim Devi Kampanyası ile iki yılda bir düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışmasında içecek kategorisinde Altın ödülü almaya hak kazanmıştır.

Yeni İletişim Devi Kampanyasının sosyal medya bacağındaki Gerçek Muhabbetin Kitabı projesi ise 2011 yılında Yeni Rakı’ya dünyanın iletişim alanındaki en prestijli ödüllerinden biri olan SABRE (Superior Achievement in Branding and Reputation) “business services” kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Gerçek Muhabbetin Kitabı adlı proje Digital Age dergisinin düzenlediği "Digital Age Konferansı'nda yılın en başarılı 10 dijital hikayesi" arasında yer alırken 2010 yılı DPID ödüllerinde sosyal medya kategorisinde de 1'ncilik ödülünü almaya hak kazandı.

Ürünler Yeni Rakı
Yeni Rakı Yeni Seri
Yeni Rakı Ala


İletişim Bilgileri
E-posta info@mey.com.tr
İnternet Sitesi http://www.yeniraki.com.tr