Polisan

1964 yılında Polivinil Asetat Kimyevi Maddeler Sanayi A.Ş. adı altında kurulan POLİSAN, boya binderleri, marangozların kullandığı plastik tutkal ve tekstil apre maddelerini Türkiye’de ilk kez üreterek bir ilke imza attı. Tüm bu faaliyetleriyle, Türk Kimya Sanayi’nin önünü açarak birçok konuda örnek oldu.

Kuruluşundan sadece 2 yıl sonra,1966 yılında, yine ülkemizde bir ilke imza atarak, formaldehit reçine üretimini gerçekleştirdi.

Üretim verimini maksimize etmek amacıyla, 1977 yılında Gebze-Dilovası Mevkii’nde arazi satın alan POLİSAN, Türk Kimya Sektörü’nün en önemli kompleksini inşa etti.

Yurtdışı pazarlara açılma çerçevesinde, 1991 yılında Rusya’da POLİRUS’u kuran POLİSAN, 1992 yılında İspanya’da, yılda 80.000 m³ kapasiteye sahip, formaldehit ve reçineleri fabrikasını kurdu.

1993 yılında kapasite artırımına giden POLİSAN’ın dekoratif boya üretimini, yıllık 35,000 m³’lük hacme ulaştırarak, atılımlarını süratle sürdürdü.

Anahtar teslim projesiyle,1994 ve 1995 yılları arasında POLİSAN TUNUS’u tamamen kendi teknolojisi ve mühendisiyle kuran POLİSAN, pazardan gelen talep doğrultusunda, POLİTRADE A.Ş. olan unvanını, 2000 yılında POLİSAN Boya A.Ş. olarak değiştirdi.

Kuruluş ilkesi olarak, sürekli gelişimi benimseyen POLİSAN, yurtiçi ve yurtdışı atılım hızını artırarak sürdürmekte ve Türk Kimya Sektörü’nün lideri ve öncüsü olmaya devam etmektedir.