Komili

Zeytinyağı sektöründe uzmanlık ve kaliteyi temsil eden Komili Zeytinyağı'nın öyküsü, 1878 yılında Midilli'nin Komi köyünde başladı. Köyünde kurduğu işletmeyle zeytinyağı üretimine başlayan Komili Hasan'ın tek sermayesi kaliteydi.

"Kalitesiz ürünle alıcıyı bir defa, kendini ebediyen kandırırsın"anlayışıyla işe koyulan Hasan'ın ürünleri çok kısa bir sürede kaliteleriyle ön plana çıktı. Zamanla, Osmanlı Sarayı'nın zeytinyağı ihtiyacı Komili Hasan tarafından karşılanır oldu. Bir süre sonra Komili Hasan tesislerini Ayvalık'a taşıdı. 1970'li yıllarda, Türkiye'nin ilk fiziki rafinasyon tesisleri hizmete girdi.1980'li yıllarda ise Ayvalık'taki bütün üretim üniteleri en yeni teknolojiyle modernize edildi. 1992 yılında Komili ile gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Unilever'in kurduğu ortaklık sonucunda Unikom kuruldu. 1995 yılında ise Unilever, Unikom'un tüm hisselerini devraldı.

1878'den bu yana sofralarımıza lezzet ve sağlık sunan Komili, Ayvalık'taki ISO 9001 ve ISO 14001 belgeli modern tesislerde en iyi kalitede zeytinyağları üretiyor. Komili tadım uzmanları, zeytinyağının en saf halini sunabilmek ve "en iyi"ye ulaşılabilmek için, üretilen zeytinyağlarını 10'u aşkın kritere göre değerlendiriyorlar.