Imation

Imation
Teyp sadece başlangıştı...

Teyp veri saklamanın o kadar uzun zamandır bir parçası ki, garanti gözüyle bakılmaktadır. Yine de IBM ve 3M tarafından öncülüğü yapılan ilk ticari olarak sunulan manyetik teypten beri 50 yıl geçti. Yıl 1952 idi. Ve ürün 1.4 megabaytı özel bir teyp medyasına kaydetmek için 12" sinema filmi makarası kullanan Model 726 teyp sürücüsü idi. İlk gerçekten çıkarılabilen kayıt ortamıydı — bilgi işlemede yeni bir çağ açan hamleydi.


Teyp her organizasyonun kayıt altyapısının temel bir parçasıdır. Büyük hacimli teyp makaraları çoğu zaman otomatik kütüphanelerce idare edilen, hepsi yüzlerce gigabayt saklayabilen yarım inçlik teyplerden oluşan el büyüklüğünde film kutusuna dönüşmüştür. Teybe çeşitli çıkarılabilen medya formatları da eklenerek işletmelere ve tüketicilere dijital ilgiyi saklama, koruma ve paylaşma imkanı yaratmıştır — manyetik floppy disketler, optik CD ve DVD diskleri dahil.


Ve o 3M saklama bölümü? Imation Corp. 1996’da kurdu. Imation sürücü yapıcılarının, yarının iş networklerine ve tüketici cihazlarına saklama platformu geliştirmelerinde yardımcı olmak için uzman manyetik ortam ve sistem tasarımı, üretim mükemmeliyeti ve derin deneyiminin benzersiz karışımını kullanmaktadır.