Gitti Gidiyor


5 Şubat 2001 yılında yayın hayatına başlayan GittiGidiyor, 1.2 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı, 380.000'den fazla günlük ziyaretçisi ve 500.000'e yakın günlük satış fırsatlarıyla Türkiye'nin en büyük elektronik ticaret platformudur.

GittiGidiyor, birbirini tanımayan internet kullanıcılarının, keyifli ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmelerini sağlayan, Güvenli Ticaret Ödeme hizmetini 2001 yılında icat etmiştir. "Güvenli Ticaret" sayesinde Türkiye'de bireyler arası ticaret alışkanlığı gelişmiş ve 3 milyonun üzerinde satış işlemi problemsiz olarak gerçekleşmiştir.

Sitede her gün, cep telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar, giyim ve mücevher ürünlerinden, para, pul, plak, tesbih, eski kitap ve dergi benzeri koleksiyon malzemelerine kadar, 500.000'e yakın ilginç ürün satışa sunulmaktadır.

50 bine yakın tekil satıcı, GittiGidiyor'un yüksek teknolojik altyapısı, farklı satıcı profillerine göre tasarlanmış hizmet çeşitleri ve yoğun tanıtım faaliyetleri sayesinde Türkiye'nin dört bir köşesinde yaşayan yüz binlerce alıcıya 7 gün 24 saat kesintisiz ulaşmaktadır.

GittiGidiyor, Türkiye İnternet sektörünün gelişiminde de önemli bir misyon üstlenmiştir. Sektörün lider firmalarından birisi olarak, İş Ortaklığı programına üye 2500'e yakın internet sitesine her ay aktardığı önemli reklam bütçesi ile Türk internetinin finansmanına büyük katkıda bulunmaktadır.

GittiGidiyor ayrıca, AR-GE konusuna yaptığı yatırımlarla da yeni teknolojilerin ve iş modellerinin geniş kitlelerce kabul görmesini sağlamıştır. Güvenli Ticaret Ödeme Sistemi (Şubat 2001), tıklama başına para ödemek yoluyla iş ortaklığı programı (Ağustos 2005), ulusal televizyonlarda geniş erişimli reklam kampanyaları (Kasım 2005) benzeri, sektör açısından önem arz eden yaratıcı uygulamalar ilk GittiGidiyor tarafından yapılmıştır. GittiGidiyor'un yönetim kadrosu 3 yönetici ortaktan oluşmaktadır: Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş.