L'oreal

1907’de, genç bir Fransız kimyager olan Eugène Schueller, yenilikçi bir saç boyası formülü geliştirdi. Geliştirilmiş saç boyasında Auréole adını verdi. İşte bununla, L'Oréal’in tarihi başladı. Eugène Schueller kendi ürünlerini kendi formüle edip üretti, daha sonra Paris’li kuaförlere sattı.

1909’da, Schueller şirketini Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux ("Fransa’nın Güvenli Saç Boyası Şirketi") adıyla geleceğin L'Oréal’ini resmi olarak tescilledi. L'Oréal olacak şirketin temel prensipleri daha en baştan konmuştu: güzellik adına araştırma ve yenilik. 20.yüzyılın ilk yıllarında, Schueller La Cagoule için finansal destek aldı ve L'Oréal anamerkezinde toplantılar yaptı. La Cagoule şiddetli bir Fransız faşist eğilimli, anti komünist bir gruptu. L'Oréal II.Dünya Savaşı’ndn sonra grubun bazı üyelerini yönetici olarak işe aldı.

1920’de, küçük şirketin çoktan 3 kimyageri vardı. 1950 olduğunda araştırma ekibi 100 gücüne ulaşmıştı; bu sayı 1984’te 1,000’e ulaştı ve günümüzde 2,000 civarında. L'Oréal başlangıcını saç boyası işiyle yaptı, ama kısa süre sonra temizleme/ güzellik ürünlerine dallandı. L'Oréal şimdi 50’nin üzerinde marka ve güzellik ürünleri piyasasının her alanında binlerce ürün pazarlamaktadır: saç boyası, perma, şekillendirme ürünleri, vücut ve cilt bakımları, temizleyiciler, kokular. Kuaförlerden ve parfümerilerden hiper ve süper marketlere , sağlık/güzellik outletlerine, eczanelere ve direkt postaya kadar tüm dağıtım kanallarında bulunabilir.