Diesel


Kısaca Diesel olarak bilinen Diesel SpA İtalyan bazlı tasarımcı bir giyim şirketi olup 18-35 yaş arası kadın ve erkeklere hitap eden giyim üretmektedir. Diesel ayrıca çocuk ve spor giyim ürün grubu da üretmektedir.


Şirket Renzo Rosso ve eski patronu Adriano Goldschmied tarafından (artan popülerlikteki AG Jeans Şirketi’nden 1978’de kurulmuştur. Diesel's tarihinde dönüm noktaları 1985 (Renzo'nu şirketin tamamını alması), 1991 (uluslararası pazarlama stratejisinin başlaması) ve 1996 (Diesel'in ilk amiral gemisi mağazasının New York’un Lexington Caddesinde) açılması olarak sayılabilir.


Diesel adının seçilmesi her ana dilde aynı şekilde telaffuz edilmesi olarak bildirilmektedir. Diesel’in mevcut üretiminin çoğu küçük ve orta büyüklükteki şirketlerden outsource edilmektedir. Blucin kumaşı üretimi temel olarak İtalya’da yapılmaktadır. Merkez kuzeydoğu İtalya’da Molvena’da konumlandırılmış, şirket buradan Avrupa, Asya ve Americas’daki 17 bağlı ortaklığı yönetmektedir.


Şirketin 200’den fazla dünya çapında perakende outlet’i ve daha iyi perakende butiklere ve çok katlı mağazalara toptan satışı ve yaklaşık 3,500 çalışanı vardır. 2005 figürlerine göre yıllık satışlar yaklaşık 1.2 Milyar Euro’dur