Nasa

NASA logo ajansın tarih ve geleneğinin güçlü bir yansımasıdır. Bu NASA'nın uzay ve havacılık programı ve açık kurallara gün için günlük iletişim materyalleri kullanılır. NASA logosu, ajansın teknolojik takipçiliği odaklanarak uzay araştırmaları ve havacılık unsurları görüntüler.



29 Temmuz 1958 günü, sırasıyla ABD liderliği için artan teknolojik tehditleri durdurmak için Başkan Dwight D. Eisenhower uzay araştırmaları, bilimsel keşif ve havacılık öncü bir vizyon 'geleceği ile Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kuruldu Araştırmanın. NASA şimdi, en son ve uzay operasyonları bilimsel yoluyla havacılık onun çığır açan araştırma ve arama sistemi ile dünyanın en etkili kurumlar haline gelmiştir. Yakında Golden Jubilee ve ülkenin kamusal alan programından sorumlu kutlamak için, NASA çeşitli fırsatlar Dünya üzerinde hayatını geliştirmek keşfetme yolunda.

NASA logo arkasındaki hikaye


İlk NASA logo geri 1959, ne zaman Ulusal Danışma Kurulu Havacılık tarihinde (NACA) bir ajans haline komitesinin dönüşüm kapsayacak olabilecek bir mühür, yaratmak istiyordu izlenebilmektedir her iki uzay ve havacılık üstünlük. Bu nedenle NASA Lewis Araştırma Merkezi tasarımı
Güneş, ay, beyaz yıldız özellikli son seçim olarak seçildi, orbital yolu ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi "ile kırmızı chevron" görüntü çevreleyen.


Ancak, daha az resmi kullanım için NACA icra sekreteri James Modarelli, NASA Lewis 'Araştırma Raporları Bölümü başkanı, NASA logo tasarımı basitleştirmek için istedi. Böylece, Bay Modarelli sadece yıldız ve kırmızı chevron harfler NASA geçerek mavi zemin üzerine orbital yoluna NASA logo tasarımı kısmak. NASA logo bu revize edilmiş versiyonu yer ve ajans olan göreli doğanın birçok açıdan temsil etti. Bu NASA logo olarak, küre bir gezegen temsil, yıldız, ve uzay gösteren kırmızı chevron ise yörüngesine uzay yolculuğu ettiğinizi havacılık simgelemektedir. 1975 yılında, NASA'nın bir ve daha modern bir NASA logo yeni çıkmış, bu NASA logosu "köfte" diğer iki NASA logolar arasında ayrım seçildi geliştirme haberler.

1975 yılında tanıtılan modern NASA logosu bir ve şık bozuk yazılmış harflerin kırmızı renkte NASA rendering. Bu "kurt" logosu olarak adlandırıldı. Bu uzay ve havacılık alanlarında NASA'nın teknolojik başarıları artan taleplerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Ancak 24 Mayıs 1992 tarihinde, NASA önceki NASA logo, ajans 1959 dan 1975 için kullanılan gitmek için seçti. Daniel Goldin, NASA Administrator, değiştirmek göre çalışanlardan logosu yetersizlik ve projeksiyon eksikliği konusunda ülke çapında şikayet aldıktan sonra yapıldı. Böylece, NASA kullanımı "solucan" logosu sınırlı ve özel amaçlar için ayrılmış ve NASA Karargahı'nda Görsel Kimlik Koordinatörü onayı ile.


tarihe kadar yıl 1992 yılları arasında NASA kendi resmi NASA logo olarak "köfte" kullanmıştır. baskı lazer baskı net görünmüyor gibi o Greg Patt tarafından bir tasarım kabus olması için, (Grafik Yöneticisi Lewis 'Yayıncılık Hizmetleri) olarak kabul edilir.


Yani, ince bir beyaz çizgi mavi küre çevreleyen NASA logo başka bir sürümünü baskılar belirli tipi için kullanılan - karanlık arka plana karşı.

NOT : Logo Hikayemiz başka dilden çevirildiği için bazı yerlerde hatalar vardır.Bunun için özür dileriz.İstediğiniz taktirde hikayenin orjinalini size ulaştırabiliriz.