Cartoon Network


Cartoon Network aslında o MGM, Warner Brothers edinmişti animasyon çizgi film ve Hanna-Barbara'nın kitaplık vitrin Ted Turner arşivine, ama tasarlandı mesai onlar oluşturmaya başladı ve orijinal seri ve bazı canlı aksiyon filmleri ve gösterileri, aynı zamanda havalandırma. Bu logo 1992 yılında ilk gelen televizyon kanalı tarafından 2004 yılına kadar kullanılmıştır.


1980’lerin sonunda, Ted Turner'ın Kablo-TV devi MGM film kütüphanesini (Warner Bros.’un 1948 öncesi siyah beyaz çizgi filmlerinden oluşan daha eski bir kataloğu da içeren) satın almış, ve kablolu kanalı Turner Network Television film kütüphanesiyle bir izleyici kitlesi kazanmıştı. 1991’de, Hanna-Barbera Productions adlı bir animasyon stüdyosunu da alarak geniş kütüphanesine sahip oldu. Cartoon Network, Turner’ın kayda değer miktardaki animasyon kütüphanesinin bir sunumu olarak yaratıldı, ve kanaldaki ilk yapılan programlar sadece klasik Warner Bros. ve MGM çizgi filmlerinin yeniden gösterimi ve Hanna-Barbera TV çizgi filmlerinin ise boşuk doldurumundan oluşmaktaydı.  Kısa çizgi filmlerin çoğu bir karakter veya stüdyoyla birbirinden ayrılan yarım saatlik veya bir saatlik paketler olarak yayınlanmaktaydı—Down With Droopy D, Droopy Dog kısa çizgi filmini yayınlamaktaydı, The Tom ve Jerry Şovu klasik kedi fare ekibini sunuyordu, ve Bugs ve Daffy Bu Gece klasik Looney Tunes kısa çizgi filmleri sağlamaktaydı. Bugün sadece Tom ve Jerry yayınlanmaya devam ediyor.

1994’de, Hanna-Barbera Dünya Premier Çizgi Filmleri olarak da bilinen The What-A-Cartoon! Show’u (Ne Çizgi Film Ama! Şovu), Çizgi Film Network’ünde 1995’de baş sırada yer alan bir dizi yaratıcıya dayalı kısa çizgi filmler yayınlamaya başladı. Yayın istasyonunun üçüncü orjinal serisiydi (ikinci Space Ghost: Kıyıdan Kıyıya, birincisi ise Moxy Show’du). Proje birkaç Çizgi Film Network yöneticisi artı Ren ve Stimpy’nin yaratıcısı John Kricfalusi (o sırada network’ün danışmanı olan) ve Fred Seibert (Nicktoons eskiden itici güçlerinden biri olan ve benzer animasyon antoloji serileri Oh, Yeah! Çizgi Filmler’i prodükte etmeye devam eden) tarafından cepheye sürülmüştü.

1996’da, Time Warner Turner Broadcasting’i ve beraberinde Çizgi Film ‘network’ünü de satın aldı. Çizgifilm Network’ü 1957’den beri tek sahip altında olmayan Warner Bros. Çizgifilm kütüphanesinin tamamına erişim kazandı. Bu kütüphane 1950’lerden 1980’lere WB çizgi filmlerini ve Road Rovers, Animaniacs, Freakazoid, ve Pinky ve Brain gibi daha yeni çizgi filmleri de içermektedir.

Time Warner şimdi Cartoon Networks Stüdyoları olarak tanınan Hanna-Barbera Prodüksiyonları’nın yönünü değiştirerek stüdyoyu sadece Çizgi Film Network Kanalı’na (Cartoon Cartoons olarak vaftiz edilen) yeni materyal yaratmaya yöneltti. Bu prodüksiyonların içinde şunlar vardı: Dexter'ın Labaratuarı (1996), Johnny Bravo (1997), İnek ve Tavuk (1997), ve  Powerpuff Kızlar (1998) (hepsi de Hanna-Barbera Art Direktörü Jesse Stagg’in yaratıcı çalışmasıyla What a Cartoon’da daha önce yayınlanmış olan kısa metrajlı çizgi filmlerdi), ve daha taze Kodadı: Kids Next Door (Komşu Çocukları) (2003), Foster's Home for Imaginary Friends (Hayali Arkadaşlar için Foster’ların Evi) (2004), ve Camp Lazlo (2005). Bedava yeni şovlar için yayın zamanı, tescilli klasiklerin emekli olma zamanıydı.