Adidas



Adidas, dünyanın en büyük spor eşyası üreticilerindendir. Adını kurucusu Adolf (Adi) Dassler'den almıştır. Adolf Dassler, 1920'lerde Nürnberg yakınlarındaki Herzogenaurach şehrinde daha sonra Puma AG'nın kurucusu olan ortağı ve abisi Rudolph Dassler ile ayakkabı üretmeye başlamıştır. 2005 yılında 3,1 milyar Euro'ya İngiliz rakibi Reebok'ı satın alır. 2006 yılı içinde NBA ile resmî forma ve aksesuar üretimi için anlaşma imzalar.

Şirketin ürettiği malzemelerde genelde, aynı renkte üç paralel çizgi kullanılır. Bu motif, şirket logolarında da vardır. Adidas parfüm ve kişisel bakım ürünleri Coty, Inc. tarafından lisansla üretilmektedir.

1996 yılında bu logo 1972 Adidas logo değiştirdi. Logo Adidas 'dünya çapında şirket logosu oldu. Bu performans ve Adidas marka kimliği ve geleceği temsil eder. tüm eski Adidas logoları Yine gibi, üç ana öğelerine sahip. 1972 logosunda üç yaprakları üçgen üç parçalar halinde kesilmiş yerini aldı. üçgen gelecek odaklı hareket görselleştirilmesi dışında, aynı zamanda tarafında üç çizgili klasik Adidas spor ayakkabı güçlü bir görsel olarak görülebilir.
Adidas adını kurucusu adı Adolf bir connation olduğunu (Adi) Dassler. Bu ve hepsi trhee elemanları diğer Adidas logoları Dassler üç oğlu temsil söyleniyor.

80 yıldan fazladır adidas Grubu son teknoloji spor ayakkabıları, araç gereçleri ve aksesuarlarıyla spor dünyasında her aşamanın bir parçası olmuştur. Bugün adidas Grubu spor ürünlerinde global bir lider olarak geniş bir ürün portföyü sunmaktadır. Adidas Grubu ürünleri hemen hemen dünyanın her ülkesinde mevcuttur. Stratejimiz basit: marka ve ürünlerimizi devamlı güçlendirerek rekabetçi pozisyonumuzu ve mali performansımızı geliştirmek.

Şirketin ve 80’in üzerindeki bağlı ortaklığının aktiviteleri Herzogenaurach, Almanya’daki ana merkezinden yönetilmektedir. Araştırma ve Geliştirme Merkezinin yanı sıra Koşu, Futbol, ve Tennis stratejik iş birimleri de yine Herzogenaurach’da yerleşiktir. İlave kurumsal birimler Portland, Oregon, ABD’de-Adidas Amerika Inc.’ın ikametgahı ve Basketbol, Macera ve Alternatif Sporların stratejik iş birimlerinim merkezidir. Reebok Ana Merkezi Canton, Massachusetts’dedir. Stratejik iş birimi Golf ise California bazlıdır. Şirket ayrıca dünyada değişik lokasyonlarda ilgili iş aktivitelerine tekabül eden tasarım stüdyoları ve geliştirme departmanları bulundurmaktadır. %100 iştirak olan ve Hong Kong’da bulunan Adidas Sourcing Ltd., dünya çapında satın almadan sorumludur. 30 Haziran, 2006 itibarıyla adidas Grubu çalışanları 25,167 kişidir.